Stadsleven
Door: Marjolein
Blijf op de hoogte en volg Marjolein
30 Oktober 2004 | Tanzania, Arusha
We eten op de beste plekken waar je als niet-local 's avonds beter niet kan komen en we rijden van cafe naar cafe. En zaterdagavond maken we nog even een dansje in een super local-discotheek (ik als enige niet-Tanzaniaan)! En er wordt gedronken en versierd zoals overal in de wereld. Leuk om te zien dat sommige dingen precies overal hetzelfde gaan, of je nu in Afrika, Europa of Azie bent.
Zondag is uitslaapdag maar wordt gewekt door een Christelijke parade. Later op de dag stuit ik op een huwelijk (ook altijd leuk) en ik laat me vertellen dat er vaak in het weekend wordt getrouwd, omdat er dan gefeest kan worden. De bruidsfoto's worden gemaakt met op de achtergrond Vulkaan Meru (want dat brengt geluk) en het soort altaar waar het bruidspaar wordt gefeliciteerd is kitcher dan kitch. Hihi, zo wil ik ook wel trouwen...
Achter mijn hotel sta ik verbaasd hoe hard er elke dag van zonsopgang tot zonsondergang wordt gewerkt aan een nieuw gebouw. Wanneer ik zie dat er met kapotte handschoenen, oude slippers of blote handen wordt gewerkt koop ik nieuwe voor de mannen die het cement van onder naar boven 'gooien'. Wat een werk! En ja, hier verbreek ik mijn belofte dat ik niet meer zou meedoen aan de geef-cultuur van buitenlanders, shit!
Maar voor ik het weet heb ik ze in mijn handen en geef ze graag. Fijn om met groot gevoel te geven. En ja, ze joelen en klappen bij ontvangst! Lache joh! Toch leuk weer.
Mijn tijd op het vaste land is ten einde gekomen en maandag vertrek ik naar Zanzibar! Weg uit de stad en op naar zon, zee en witte stranden! Dat heb ik wel verdiend!