Terug in de stad - Reisverslag uit Arusha, Tanzania van Marjolein Wiegers - WaarBenJij.nu Terug in de stad - Reisverslag uit Arusha, Tanzania van Marjolein Wiegers - WaarBenJij.nu

Terug in de stad

Door: Marjolein

Blijf op de hoogte en volg Marjolein

24 Oktober 2004 | Tanzania, Arusha

Wat een heftige overgang: van zoveel natuur naar een stad vol reuring en veel herrie. Ze toeteren hier echt dag en nacht en vooral om niks.
Gister zijn we in de avond teruggekomen van safari in Arusha. Ik heb me weer gesetteld in Hotel Meru Inn waar ik ook de eerste nacht verbleef. En het voelt weer als thuiskomen... (ik kan hier beter blijven geloof ik). En wat een lekkere douche en een zalig bed.
Vandaag ben ik met Wouter naar de kerk geweest om een gospelmis bij te wonen. Prachtig! Zo anders dan bij ons, er worden persoonlijke belevenissen verteld, veel gezongen en gedanst en ook wij mogen ons voorstellen en vertellen waarom we in Tanzania zijn.
De rest van de dag slenteren we wat rond en gaan de markt op voor wat vers fruit, mango's en bananen mmmm.

Bernard vertrekt naar huis en Gary gaat de Kilimanjaro op, wauw! Met David en Lucas hebben we afgesproken om 's avonds naar een discotheek te gaan, maar Lucas heeft op Safari Typhus opgelopen en ligt in het ziekenhuis, dus blijven we met zijn 3en over. Het is wel heel leuk om te zien hoe de Tanzanianen uitgaan. Buiten treedt een bandje op maar de boxen zijn zo slecht dat je ze echt niet hoort spelen! Maar dat geeft niks.
Er wordt niet veel gedanst maar wat er danst zijn 2 hoertjes die de weinige mannen op de dansvloer vreselijk gek maken. En ze dansen hier toch al zo erotisch... Ik moet er wel ff aan wennen (te meer omdat ik met mannen op stap ben denk ik). Verder staan er een stuk of 50 plastic tafeltjes met stoelen en iedereen drinkt bier. En heb je je bier half op wordt er gewoon weer een nieuwe voorgezet. Zuipen kreng, we moeten dronken worden!
We ontmoeten nog wat vrienden van David, kletsen heel wat af en we hebben het leuk. We dansen en drinken tot vroeg in de morgen in de naastgelegen discotheek, en nee, het is niet erg als je dan nog achter het stuur kruipt...