Outreach (huisbezoek)
Door: Marjolein
Blijf op de hoogte en volg Marjolein
27 Oktober 2004 | Tanzania, Arusha
Op weg dus naar de eerste familie! We rijden wel een uur door een oerwoud-achtige omgeving. Niet gek dus dat deze familie niet naar de instelling kan komen, zonder vervoer... en toch zijn er heel wat moeders die uren met kind op hun rug op maandagmorgen naar Sibusiso komen lopen. Wat een kracht en wat wil je dan graag als moeder het beste voor je kind! Dapper hoor! Want ik wil nog even benadrukken dat gehandicapten nog steeds moeilijk geaccepteerd worden in Afrika. En vanwege het taboe dat rust op handicaps worden deze kinderen vaak uit het zicht gehouden. Vooral de eerste foto bewijst dat. Dit meisje van 14 jaar ligt of zit altijd maar in dit kamertje, kan zich moeilijk bewegen, heeft een waterhoofd en haar armen en benen zijn vergroeid. (Dat kan God nooit zo gewild hebben). Het team van Sibusiso maakt het mogelijk dat zij een aangepaste stoel krijgt, zodat haar hoofd goed kan rusten en leren de ouders hoe om te gaan met hun dochter. Ook laat de fysio zien welke manieren er zijn om handen, armen en benen te bewegen, zodat de ouders elke dag kunnen oefenen. Wat een indrukken, ik wordt er stil van. Dan hebben we het in Nederland met onze Zorg toch heel wat beter.